Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Fundación Biodiversidad > Custòdia del Territori en llocs estratègics de la Marjal d’Almenara > Et convidem a descobrir les intervencions humanes en el cicle de (...)

Custòdia del Territori

Et convidem a descobrir les intervencions humanes en el cicle de l’aigua de la Marjal d’Almenara

Organitzem amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient una exposició itinerant per a explicar com ha aconseguit esta marjal ser un aiguamoll Ramsar

dijous 8 de novembre de 2018, per  AE-Agró

Acció Ecologista-Agró et convida a visitar l’exposició itinerant “Les intervencions humanes en el cicle de l’aigua de la Marjal d’Almenara”. Esta mostra, que consta de set panells explicatius i que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, explica com ha aconseguit este aiguamoll entrar a formar part de la llista Ramsar. Concretament, l’exposició descriu l’origen, la quantitat i la qualitat de l’aigua que alimenta a esta zona humida; el recorregut dels cabals dins i fora de la zona declarada Ramsar; les pràctiques humanes que han intervingut en el seu manteniment; i el treball d’AE-Agró per a convertir una marjal residual en un aiguamoll d’importància internacional.

En només 25 anys, la Marjal d’Almenara ha passat de ser un aiguamoll residual a entrar a formar part de la llista Ramsar de zones humides d’importància internacional. Este miracle mediambiental ha sigut possible gràcies al treball pam a pam d’Acció Ecologista-Agró, a la implicació de les administracions públiques i, especialment, als bons usos de l’aigua que històricament ha realitzat la població local.

Per això, per a AE-Agró, és un deure ressaltar la importància dels bons usos de l’aigua en la consecució de l’excel·lència mediambiental de la Marjal d’Almenara. I ho estem fent esta tardor amb un projecte d’educació i divulgació mediambiental que compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Concretament a través de les ajudes de la Conselleria de Medi Ambient per a associacions de defensa mediambiental per a la difusió de les bones pràctiques en l’ús de l’aigua.

En el marc d’este projecte et convidem a descobrir l’exposició itinerant “Les intervencions humanes en el cicle de l’aigua de la Marjal d’Almenara”. Esta mostra es va inaugurar el passat diumenge 21 d’octubre a la Torre de Benavites, des d’on va viatjar a La Casa dels Anglesos, el centre d’interpretació de la natura dels Estanys d’Almenara on va estar exposada del 23 al 26 d’octubre. Després, esta mostra es va traslladar al Centre Cívic Mario Monreal de Sagunt, on es va poder visitar del 29 d’octubre al 3 de novembre. Actualment es troba en el local El Molí de Quartell, on romandrà fins al dissabte 10 de novembre.

La pròxima setmana esta mostra itinerant viatjarà a la Biblioteca Municipal de Xilxes, on la podràs visitar del 15 al 20 de novembre. Després, s’exposarà a la Casa de Cultura de Quart de les Valls (del 21 al 24 de novembre), a l’Institut d’Ensenyament Secundari Alt Palància de Sogorb (del 26 al 29 de novembre), a La Casa Penya de Sagunt (el 25 de novembre), a l’Escorxador de Faura (1 i 2 de desembre), al Centre Municipal de Cultura Pablo Freire d’Almenara (del 10 al 14 de desembre), a la Casa Sánchez Coello de Benifairó de les Valls (del 17 al 23 de desembre) i, finalment, a la Casa de Llanos de Canet d’en Berenguer (del 28 de gener al 4 de febrer).

L’exposició, que consta de set panells explicatius, descriu l’origen, la quantitat i la qualitat de l’aigua que alimenta a la Marjal d’Almenara. També mostra el recorregut dels cabals dins i fora de la zona declarada Ramsar. A més a més, ressalta la importància de les pràctiques humanes que han permés el manteniment d’este aiguamoll, les modificacions efectuades, les implicacions dels usos humans, els punts d’inflexió entre conservació i desaparició, els esforços de revalorització protagonitzats per AE-Agró i les perspectives de futur. A què esperes per a visitar esta exposició??? Vine i descobrix com ha aconseguit Almenara ser una marjal Ramsar!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró desenvoluparà un projecte per a ressaltar la importància dels bons usos de l’aigua en la consecució de l’excel·lència mediambiental de la Marjal d’Almenara

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?