Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda realitza una nova plantació de flora dunar a la platja de (...)

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda realitza una nova plantació de flora dunar a la platja de Corinto

Continuem treballant per a consolidar el nou muntanyar de la Gola de Quartell

dilluns 12 de novembre de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 10 de novembre, una vintena de voluntaris van participar en la plantació de flora dunar convocada per la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró. La cita va ser a la platja de Corinto, on la Colla Verda va començar l’any passat a “construir” un nou muntanyar, nom que reben les dunes en este racó del nostre litoral. La pròxima activitat de la Colla Verda també serà una plantació de flora dunar. Concretament, el dissabte 15 de desembre a les Cases de Queralt. T’esperem!!!

La passada tardor, la Colla Verda va començar a “construir” un nou muntanyar a la platja de Corinto sobre una mota alçada amb sediments de la Gola de Quartell. Amb este objectiu, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró va realitzar dues plantacions de flora dunar per a fomentar la presència de vegetació autòctona. I, així, consolidar el nou muntanyar.

El passat dissabte, 10 de novembre, la Colla Verda va convocar una nova plantació per a continuar amb este apassionant repte. L’activitat va comptar amb la participació d’una vintena de voluntaris que, pam a pam, van pintar de verd el nou muntanyar amb borrons (Amophila arenaria), herbes de la plata (Medicago marina), corretjoles marines (Calystegia soldanela), grames marines (Elymus farctus), efedres (Ephedra distachya) i plantatges de mar (Plantago maritima) facilitats pel CIEF, el Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal de la Generalitat Valenciana.

Gràcies al treball dels voluntaris, el nou muntanyar de la Gola de Quartell cada vegada està més consolidat. I, a més a més, va guanyant biodiversitat. Esperem que, amb la pluja d’esta tardor, la vegetació plantada el passat dissabte arrele amb èxit. Si és així, la pròxima primavera podrem gaudir de l’espectacular floració de la flora dunar en este racó de la platja de Corinto.

La següent activitat de la Colla Verda també serà una plantació de flora dunar. La cita està programada per al dissabte 15 de desembre a la platja de la Malva-rosa. Exactament a les Cases de Queralt, on encara no havíem convocat cap voluntariat. Si vols participar, només has de contactar amb la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró enviant un correu a agromorvedre@gmail.com o telefonant al 960 263 617. Vine i ajuda’ns a plantar més flora dunar!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Nova campanya de voluntariats a la platja de la Colla Verda

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?