Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Obert el període de comandes del Banc de Palla d’Arròs de (...)

Pam a pam

Obert el període de comandes del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València

Ajuda’ns a convertir este residu agrícola en una matèria primera!!!

dimecres 14 de novembre de 2018, per  AE-Agró

Per cinqué any consecutiu, Acció Ecologista-Agró i L’Aixada com Eixida posem en marxa una nova edició del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València. Amb esta iniciativa agroecològica, que per primera vegada compta amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, volem transformar este polèmic rebuig agrícola en matèria primera. I, a més a més, ho volem fer amb l’ajuda de totes i tots. La temporada passada vam distribuir més de 37.000 bales de palla. Enguany, amb la imaginació de tots els usuaris i usuàries del banc, esperem repetir l’èxit de l’any passat.

El Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València va obrir el passat mes d’octubre el període de comandes. Així que si tens un projecte agroecològic o de qualsevol altra índole i necessites palla per a desenvolupar-lo, només has de fer la teua comanda completant este formulari. Les bales són d’una mesura aproximada de 30x40x80/90 centímetres i el seu pes oscil·la entre els 15 i els 20 kilograms.

Si la meteorologia ho permet, este mes de novembre, el Banc de Palla, iniciativa agroecològica impulsada des de 2014 per Acció Ecologista-Agró i L’Aixada com Eixida, convocarà dues jornades al Parc Natural de l’Albufera de València per a arreplegar les bales al camp. Estes bales seran gratuïtes, gràcies al suport per primera vegada de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Això sí, no podran ser redistribuïdes a tercers després i s’hauran d’utilitzar per a projectes agroecològics, de conservació de la natura, d’economia circular o sense ànim de lucre.

A canvi de les bales, només vos demanem que ens comenteu els usos que li donareu a la palla. El motiu? Doncs, redactar un informe amb tots els vostres projectes per a exposar i reivindicar l’aprofitament de la palla de l’arròs com a recurs i matèria primera. Recordeu que, en general, la palla es crema com a “rebuig agrícola” i genera problemes de salut i mediambientals en un entorn d’alt valor natural com és el de l’Albufera de València.

Les jornades de recollida de la palla són una magnífica ocasió per a conéixer-nos i parlar dels nostres projectes. Però, si no podeu acudir, tranquils. Com l’any passat, comptem amb la col·laboració de Piensos y Forrajes La Torre i l’empacador José Luis Pecino, que s’encarregaran d’emmagatzemar-les. No obstant, estes bales ja no seran gratuïtes. S’haurà de pagar el cost per transportar-les i emmagatzemar-les.

El Banc de Palla contra el Canvi Climàtic

A més a més de participar en la Trobada de la Xarxa de Construcció amb Palla, esdeveniment que es va celebrar en octubre al Cap i Casal, el passat diumenge, 11 de novembre, el Banc de Palla es va sumar a la iniciativa “La Plaça Canvia Pel Clima”. Esta cita, amb la qual va finalitzar la campanya municipal “València Canvia Pel Clima”, va reunir a la Plaça de l’Ajuntament diferents projectes i activitats per a conscienciar sobre el Canvi Climàtic.

El Banc de Palla, a més a més d’instal·lar un punt informatiu a la plaça, va oferir una xerrada per a explicar com vam aconseguir distribuir la temporada passada més de 37.000 bales de palla, que es van salvar del foc i de convertir-se en emissions contaminants. També vam aprofitar este fòrum per a demanar a les administracions públiques que aposten per la construcció amb palla i per la resta d’usos que permet este material. Per exemple, la fabricació de mobiliari urbà i per a parcs naturals. Si ho feren, aconseguiríem reduir en part l’aportació del conreu de l’arròs al Canvi Climàtic.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Perquè ens oposem a la crema de la palla de l’arròs a l’Albufera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?