Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > MEDI lliura el primer premi al documental “Fam de terra”

Pam a pam

MEDI lliura el primer premi al documental “Fam de terra”

“Reptiles valencianos” i “Paisatges del Maestrat” són les altres obres guanyadores en la segona edició d’este concurs audiovisual organitzat per l’Ajuntament de l’Alcúdia

dimecres 6 de febrer de 2019, per  AE-Agró

El passat dimecres, 30 de gener, va tindre lloc el lliurament dels guardons de la segona edició de MEDI, el concurs audiovisual del medi ambient valencià. Fam de Films van ser els guanyadors del festival amb el seu documental Fam de Terra. El segon lloc va ser per al treball Reptiles valencianos de Javier Burgos i el tercer per a Paisatges del Maestrat del realitzador Juanmi Ponce. Des d’Acció Ecologista-Agró, com a entitat col·laboradora de MEDI, volem felicitar a l’Ajuntament de l’Alcúdia (La Ribera Alta, València) per esta iniciativa única al País Valencià i destacar l’alta qualitat dels audiovisuals presentats.

La segona edició de MEDI ja té guanyador. Es tracta del documental Fam de Terra del realitzador Toni Lucas (Fam de Films), que s’ha endut el primer premi del certamen dotat amb 700 euros. Este audiovisual, centrat en Carcaixent (La Ribera Alta, València), tracta la progressiva desaparició del paisatge citrícola valencià des d’una visió crítica de l’especulació urbanística que ha patit el nostre territori al llarg dels darrers anys.

El segon premi, dotat amb 450 euros, ha sigut per al treball Reptiles valencianos del documentalista Javier Burgos. Este audiovisual, com el seu títol indica, retrata de prop diferents espècies de rèptils que podem trobar al llarg de la nostra geografia. Paga la pena destacar que Javier Burgos ja va obtindre el segon premi en la primera edició de MEDI pel seu documental Anfibios valencianos.

Finalment el tercer premi, dotat amb 250 euros, ha estat per al documental Paisatges del Maestrat del realitzador Juanmi Ponce i l’empresa de turisme sostenible Itinerantur. Este audiovisual ens descobrix, des d’un punt de vista social, cultural i mediambiental, esta històrica comarca de l’interior de Castelló en risc de despoblament.

En l’acte de lliurament dels premis, que es va celebrar el passat dimecres, 30 de gener, a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia (La Ribera Alta, València), el jurat va destacar la diversitat temàtica de les obres premiades, així com l’alta qualitat dels deu treballs presentats. En esta segona edició de MEDI, el jurat ha estat format per representants de Samaruc Digital, Xúquer Viu, Ecologistas en Acción, Acció Ecologista-Agró, la Diputació de València i l’Ajuntament de l’Alcúdia.

Des d’AE-Agró, com a entitat col·laboradora de MEDI, volem felicitar a l’Ajuntament de l’Alcúdia per esta iniciativa única al País Valencià. Concretament a la regidora de Medi Ambient. També volem felicitar i donar l’enhorabona a tots els participants per la qualitat dels seus treballs. Esperem que este concurs continue sent durant molts anys la finestra al món dels documentals que tenen com a protagonista a la nostra natura. Perquè qui coneix el territori no el destruïx!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : "Aljezares, alma verde" guanya la primera edició de MEDI

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?