Arrel de la web > Campanyes > Defensa de les Platges > El Cascall marí

El Cascall marí

Amb el nom científic de Glaucium flavum, també reb els noms comuns de cascall cornut, carxofera de prat, cascall banyut, ciuró bord, trepó marí o rosella marina

dissabte 25 de febrer de 2006, per  AE-Agró La Plana

El cascall marí habita la platja d’Almenara i també es pot trobar en gran nombre a la platja de La Llosa. Les seues boniques flors grogues es poden veure des de la primavera fins a ben avançat l’estiu.

JPEG - 84.7 kB
Detall de la flor i el fruit del cascall marí

El cascall marí (Glaucium flavum) és una planta bianual de la família de les papaveràcies de fins a 80 cm d’alçada de color cendra d’on procedent el seu nom científic (glaukos en grec = clar).

Les seues tiges contenen làtex groc. Té unes fulles de color verd glauc amb molts lòbuls i amb una consistència una mica carnosa, les basals amb pecíol molt llarg i lobulades, les superiors sense pecíol i abraçadores.

Quan està florida és molt fàcil de reconèixer perquè fa unes grans flors grogues de quatre pètals, amb molts estams amb les anteres grogues. Són molt vistoses de fins a 9 cm d’amplària amb quatre pètals. El fruit en càpsula amb forma de banya, però molt allargada, fins a 30 cm. Floreix a la primavera i té flors fins a ben avançat l’estiu.

L’hàbitat del cascall marí és sòls arenosos, llocs salobres amb abundants restes orgàniques, generalment a llocs alterats de les platges i també a llits dels rius secs, vores dels camins, pedrega-les, etc.

Geogràficament el cascall marí es distribueix per les costas del Mediterrani, el mar Negre, i ocasionalment a l’Atlàntic, a Canàries, les illes Britàniques, i la mar del Nord.

Prompte podrem gaudir de l’espectacle groc que porta la primavera a la platja d’Almenara.

JPEG - 71.4 kB
Vista superior d’un exemplar de cascall marí
JPEG - 58.3 kB
Al fons, casetes de Casablanca

Veure en línia : ELS TRESORS DE LA PLATJA D’ALMENARA

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n'esteu, escriviu a continuació l'identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d' inscriure's.

Connexióinscriure'scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles