Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Territori i Paisatge > L’Ullal de Quartons (2008) > Trobem brolladors a Quartons

Trobem brolladors a Quartons

L’aigua apareix baix de l’hort

dijous 13 de novembre de 2008, per  Enric Amer

En dos dies de treball, podem dir que hem trobat el que buscàvem: l’aigua de l’ullal de Quartons que teníem baix de l’hort que compràrem ara fa un any.

Per tant, el projecte de Punt d’aigua per als amfibis tindrà un llarg recorregut. Estem davant de brolladors que eixen entre les fissures de la muntanyeta com passà també en la Penya dels Estanys.

ESTEM D’ENHORABONA TOTS ELS QUE CONFIÀREM A LA POTÈNCIA DE LA DESCÀRREGA DE LES AIGÜES SUBTERRÀNIES DE LA MARJAL D’ALMENARA

Ahi teniu una sèrie de fotos on es veu la seqüència de la troballa. La primera foto mostra el nivell del freàtic junt al canal dels lliris.

A la segona, es veu un toll més gran amb alguna fisura per on brolla l’aigua sense massa potència.

La tercera és una coveta on es veu aigua clara sense contacte amb la resta.

La quarta es el moment en que apareix aigua on després brollaria amb força i que correspon a les tres següents fotos.

La darrera és el brollador principal ja fent-se de nit amb una lluna plena espectacular que ens ha acompanyat a la descoberta.

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?