Accio Ecologista-Agró
© Acció Ecologista-Agró
Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Torrent

Per cinqué any consecutiu, el Projecte Emys d'Acció Ecologista-Agró s'ha desplaçat a Torrent (Horta Oest, València) per a continuar amb l'estudi de la població de tortuga d'aigua ibèrica (Mauremys leprosa) de la Reserva de Fauna Silvestre del Barranc de l'Horteta. Esta temporada la cita ha sigut del 8 al 22 de juny, període durant el qual s'han programat cinc voluntariats. Concretament, cinc jornades per a revisar les quatre trampes (...)

Comissió de Territori

Carta oberta a la consellera d’Agricultura

El representant de facto dels agricultors arrossers ha admés que van manejar els nivells de la llacuna pensant exclusivament en les necessitats del cultiu de l'arròs. Considerem que les aproximadament 14.000 hectàrees d'arrossar del parc natural són fonamentals per a la seua pervivència. I així ho hem demostrat (...)

 

Darrers articles

Tanquem Cofrents

Centrals nuclears i incendis forestals: una mala combinació

Este incendi forestal ha demostrat de nou la vulnerabilitat de les nuclears, unes instal·lacions la seguretat de les quals no ens podem permetre que depenga de l'atzar. I hem de tindre en compte que el risc no sols era que el foc arribara a la central, sinó també que poguera interrompre el seu (...)

Pam a pam

Es posa en marxa a València l’Aliança per l’Emergència Climàtica

Entre altres iniciatives i mobilitzacions, l'Aliança per l'Emergència Climàtica ha redactat una model de moció per a presentar en ajuntaments per a la seua aprovació en els plenaris municipals. Esta moció, més enllà d'una declaració de bones intencions a la qual ens tenen acostumats des de la (...)

Tanquem Cofrents

Estem abocats a un Titànic nuclear?

La central nuclear de Cofrents ja està en unes condicions pèssimes amb avaries contínues, com hem anat traient a la llum tots estos anys des de la plataforma Tanquem Cofrents. Per tant, perllongar el seu funcionament suposa augmentar exponencialment el risc de patir un greu accident que afectaria a tota la (...)

Comissió de Territori

Defensen un debat fèrtil, democràtic i obert sobre l’ampliació del Port de València

És greu que el nou conseller Españaes tanque a un debat públic sobre unes decisions portuàries que tindran un enorme impacte sobre el futur urbanístic i ambiental de tota la ciutat de València. És xocant i incoherent que d'una banda el conseller afirme que “el Port és patrimoni de tots els valencians” i per (...)

Pam a pam

Butlletí de juny d’AE-Agró

Ací teniu l'enllaç al butlletí de juny d'Acció Ecologista-Agró. Si no el pots llegir correctament, dóna't d'alta al butlletí i el rebràs mensualment al teu correu electrònic. Pam a pam, dia a dia, continuem defensant la natura i el territori. ENTRA EN ACCIÓ AMB (...)

Pam a pam

Un Govern per a l’Emergència Climàtica

Han sigut els joves de Fridays For Future, reivindicant el dret al medi ambient de les generacions futures, qui han situat la Justícia Climàtica en la graella informativa de la campanya electoral i han arrancat a totes les forces polítiques valencianes, excepte un grapat d'irreductibles climaescèptics, el (...)

Comissió Permanent

Acta reunió maig 2019

Constitució del grup de treball “Usuàries del tren valencià” Un grup de socis d'Acció Ecologista-Agró, entre ells Rafa Villalba, company de València en Bici-Acció Ecologista Agró, volen impulsar un grup de treball de defensa del ferrocarril des del punt de vista mediambiental. Tenen diferents (...)

València en Bici

Sol·licitem traçats atractius i funcionals per al cicloturisme

En primer lloc, els col·lectius valencians en defensa de la bicicleta que hem signat este escrit sol·licitem que el recorregut de la ruta Eurovélo 8 (EV8) vaja el més pròxim a la costa, per ser més atractiu des del punt de vista turístic. Per això, demanem que es revise l'itinerari i s'enllace des de (...)

Horta Nord

Et convidem a participar en les “Nits de Natura a La Costera” de Puçol

Este divendres, 28 de juny, arranca el programa d'activitats "Nits de Natura a La Costera". Concretament, amb la “Nit de les rates penades”, una jornada dedicada a conéixer més a fons a les nostres aliades nocturnes. Amb este objectiu el col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta (...)

La Marina

Les primeres cries d’àguila pescadora arriben a la Marjal de Pego-Oliva

El col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró La Marina porta treballant des de 2012 per a aconseguir el retorn de l'àguila pescadora (Pandion haliaetus) al País Valencià, un somni que cada vegada està més prop de ser una realitat. De fet, el passat divendres, 14 de juny, van arribar al Parc Natural (...)

 

Darrers articles

València en Bici

Comentaris a l’Ordenança de Mobilitat de València

D'esta ordenança hi ha coses que ens criden especialment l'atenció sobre les obligacions i drets que tenen els ciclistes respecte als conductors dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). En principi, i amb el nostre beneplàcit, els (...)

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda s’agafa unes merescudes vacances

Augmentar la biodiversitat de la Finca de Penya, millorant i restaurant els hàbitats d'esta reserva de fauna silvestre que Acció Ecologista-Agró custodia a la Marjal d'Almardà-Almenara. I, a més a més, aconseguir-ho amb la (...)

Horta Nord

Transformem residus plàstics en objectes útils

Vivim envoltats de residus plàstics i la gran majoria d'ells ni es reciclen ni es reutilitzen. Per això, la contaminació generada per este material suposa un desafiament cada vegada major que afecta els nostres ecosistemes i en (...)

Durante 2018

Novedades legislativas con incidencia en el Medio Ambiente publicadas en el BOE

3 de enero MINISTERIO DE ASUNTOS EXTERIORES Y DE COOPERACIÓN Acuerdos internacionales Enmiendas al Código Técnico relativo al control de las emisiones de óxidos de nitrógeno de los motores diésel marinos, adoptadas mediante Resolución (...)

Durant l’any 2018

Novetats jurídiques amb incidència al medi ambient publicades al DOCV

2 de febrer CONSELLERIA D'AGRICULTURA, MEDI AMBIENT, CANVI CLIMÀTIC I DESENVOLUPAMENT RURAL ORDEN 1/2018, de 12 de enero, de la Conselleria de Agricultura, Medio Ambiente, Cambio Climático y Desarrollo Rural, por la que se regula la (...)

De mayo a diciembre de 2017

Novedades legislativas con incidencia en el Medio Ambiente publicadas en el BOE

6 de junio MINISTERIO DE LA PRESIDENCIA Y PARA LAS ADMINISTRACIONES TERRITORIALES Edificios. Eficiencia energética Real Decreto 564/2017, de 2 de junio, por el que se modifica el Real Decreto 235/2013, de 5 de abril, por el que se aprueba el (...)

Darrers articles

 0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35 | 40 | ... | 720
 Pam a pam

 La contaminació de l’aire, protagonista del Dia Mundial del Medi Ambient (...)

Segons aquestes xifres, la contaminació de l'aire causa més morts que el tabac. Però, fumar és una decisió personal, respirar no. Els contaminants (...)


 La Casa Penya

 Nova edició dels Capvespres a La Casa Penya

Apropar a la ciutadania a un entorn privilegiat com és la Marjal d'Almardà-Almenara per a donar a conéixer els seus valors naturals i gaudir (...)


 Pam a pam

 L’emergència climàtica precisa d’una veritable Conselleria de Medi (...)

A més a més, s'ha continuat apostant per un model de creixement sense límits, on els màxims exponents han sigut els projectes de grans centres (...)


 Voluntariat Ambiental

 Arranca la desena edició del Projecte Emys

Este dissabte, 8 de juny, comença l'edició 2019 del Projecte Emys, una iniciativa de ciència ciutadana que, amb la col·laboració de la Conselleria de (...)


 València en Bici

 Multitudinària bicifestació a València

La ciutat de València ha iniciat un canvi, encara tímid però efectiu, en la direcció adequada amb el foment del transport públic, els espais sense trànsit (...)