Accio Ecologista-Agró
© Acció Ecologista-Agró
Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Torrent

Per cinqué any consecutiu, el Projecte Emys d'Acció Ecologista-Agró s'ha desplaçat a Torrent (Horta Oest, València) per a continuar amb l'estudi de la població de tortuga d'aigua ibèrica (Mauremys leprosa) de la Reserva de Fauna Silvestre del Barranc de l'Horteta. Esta temporada la cita ha sigut del 8 al 22 de juny, període durant el qual s'han programat cinc voluntariats. Concretament, cinc jornades per a revisar les quatre trampes (...)

Comissió de Territori

Carta oberta a la consellera d’Agricultura

El representant de facto dels agricultors arrossers ha admés que van manejar els nivells de la llacuna pensant exclusivament en les necessitats del cultiu de l'arròs. Considerem que les aproximadament 14.000 hectàrees d'arrossar del parc natural són fonamentals per a la seua pervivència. I així ho hem demostrat (...)

 

Darrers articles

Las Provincias

Dragar toda la Albufera costaría 288 millones

LOLA SORIANO, Domingo, 21 julio 2019. El Ayuntamiento de Valencia ha recibido en diversas ocasiones las reivindicaciones de los distintos secrores productivos, pero aseguran que la limpieza global del fondo del lago es inasumbible por el gran coste económico que supondría. Desde el área de Conservación de Áreas (...)

Tanquem Cofrents

Centrals nuclears i incendis forestals: una mala combinació

Este incendi forestal ha demostrat de nou la vulnerabilitat de les nuclears, unes instal·lacions la seguretat de les quals no ens podem permetre que depenga de l'atzar. I hem de tindre en compte que el risc no sols era que el foc arribara a la central, sinó també que poguera interrompre el seu (...)

Pam a pam

Es posa en marxa a València l’Aliança per l’Emergència Climàtica

Entre altres iniciatives i mobilitzacions, l'Aliança per l'Emergència Climàtica ha redactat una model de moció per a presentar en ajuntaments per a la seua aprovació en els plenaris municipals. Esta moció, més enllà d'una declaració de bones intencions a la qual ens tenen acostumats des de la (...)

Tanquem Cofrents

Estem abocats a un Titànic nuclear?

La central nuclear de Cofrents ja està en unes condicions pèssimes amb avaries contínues, com hem anat traient a la llum tots estos anys des de la plataforma Tanquem Cofrents. Per tant, perllongar el seu funcionament suposa augmentar exponencialment el risc de patir un greu accident que afectaria a tota la ciutadania valenciana. A (...)

Comissió de Territori

Defensen un debat fèrtil, democràtic i obert sobre l’ampliació del Port de València

És greu que el nou conseller Españaes tanque a un debat públic sobre unes decisions portuàries que tindran un enorme impacte sobre el futur urbanístic i ambiental de tota la ciutat de València. És xocant i incoherent que d'una banda el conseller afirme que “el Port és patrimoni de tots els valencians” i per (...)

Levante-EMV

Sacan más de 4.000 envases en sólo 40 metros de una acequia de Almardà

Mónica Arribas | Sagunt 11.07.2019 Ahora que las acequias d L' Horta Nord están en el punto de mira más que nunca, después de que la Conselleria achacara el reciente cierre de varias playas a vertidos ilegales de aguas residuales, la acción de los ecologistas en Sagunt puso ayer el acento en otra (...)

eldiario.es

Vecinos responden al conseller España tras hablar de "debates estériles" sobre el puerto: "debatir es democrático"

Carlos Navarro Castelló Para estas entidades, "es grave que el recién nombrado Conseller España se cierre a cal y canto a un debate público sobre unas decisiones portuarias que tendrán un enorme impacto sobre el futuro urbanístico y ambiental de toda la ciudad de València". Los colectivos han afirmado que "es (...)

El Periódico de Aquí

El Projecte Emys troba dos noves tortugues autòctones de Torrent

MARÍA VENTURA - 03/07/2019 Aquest projecte, que porta en marxa des de 2010, compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient i se centra en protegir els dos tipus de tortugues que proliferen en la nostra fauna autòctona valenciana: la tortuga d'estany europeu (Emys orbicularis) i la tortuga (...)

El Periódico de Aquí

Al rescate de las tortugas ’extintas’ del Marjal de Almardà

MARÍA MARTÍNEZ - 30/06/2019 Los guardianes se concentran en la Casa Penya de Almardà, el centro medioambiental del marjal, desde donde parten hacia las aguas del humedal para instalar las trampas artesanales que sirven para capturar los ejemplares autóctonos. El objetivo es poder censar la población de tortugas (...)

Pam a pam

Butlletí de juny d’AE-Agró

Ací teniu l'enllaç al butlletí de juny d'Acció Ecologista-Agró. Si no el pots llegir correctament, dóna't d'alta al butlletí i el rebràs mensualment al teu correu electrònic. Pam a pam, dia a dia, continuem defensant la natura i el territori. ENTRA EN ACCIÓ AMB (...)

 

Darrers articles

Pam a pam

Un Govern per a l’Emergència Climàtica

Han sigut els joves de Fridays For Future, reivindicant el dret al medi ambient de les generacions futures, qui han situat la Justícia Climàtica en la graella informativa de la campanya electoral i han arrancat a totes les forces polítiques (...)

Comissió Permanent

Acta reunió maig 2019

Constitució del grup de treball “Usuàries del tren valencià” Un grup de socis d'Acció Ecologista-Agró, entre ells Rafa Villalba, company de València en Bici-Acció Ecologista Agró, volen impulsar un grup de treball de defensa (...)

Levante-EMV

Los atropellos "evitables", otro peligro para las culebras

Marián Romero | Sagunt 26.06.2019 Tan preocupante es la amenaza para las serpientes, que, según los ecologistas, «en unos años podrían llegar prácticamente a desaparecer de la comarca, con lo que aumentaría la presencia de otros animales más (...)

València en Bici

Sol·licitem traçats atractius i funcionals per al cicloturisme

En primer lloc, els col·lectius valencians en defensa de la bicicleta que hem signat este escrit sol·licitem que el recorregut de la ruta Eurovélo 8 (EV8) vaja el més pròxim a la costa, per ser més atractiu des del punt de vista turístic. Per (...)

Cadena SER

Los ecologistas denuncian que La Albufera no tiene un marco regulativo

NACHO MONRABAL Valencia 23/06/2019 Pide que se actualice el plan de ordenación de los recursos naturales teniendo en cuenta el cambio climático y es que recuerda, l'Albufera es un centro natural imprescindible para luchar contra el cambio (...)

Horta Nord

Et convidem a participar en les “Nits de Natura a La Costera” de Puçol

Este divendres, 28 de juny, arranca el programa d'activitats "Nits de Natura a La Costera". Concretament, amb la “Nit de les rates penades”, una jornada dedicada a conéixer més a fons a les nostres aliades nocturnes. Amb este (...)

Darrers articles

 0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35 | 40 | ... | 720
 La Marina

 Les primeres cries d’àguila pescadora arriben a la Marjal de Pego-Oliva

El col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró La Marina porta treballant des de 2012 per a aconseguir el retorn de l'àguila pescadora (Pandion (...)


 València en Bici

 Comentaris a l’Ordenança de Mobilitat de València

D'esta ordenança hi ha coses que ens criden especialment l'atenció sobre les obligacions i drets que tenen els ciclistes respecte als (...)


 Pam a pam

 La contaminació de l’aire, protagonista del Dia Mundial del Medi Ambient (...)

Segons aquestes xifres, la contaminació de l'aire causa més morts que el tabac. Però, fumar és una decisió personal, respirar no. Els contaminants (...)


 La Casa Penya

 Nova edició dels Capvespres a La Casa Penya

Apropar a la ciutadania a un entorn privilegiat com és la Marjal d'Almardà-Almenara per a donar a conéixer els seus valors naturals i gaudir (...)


 Pam a pam

 L’emergència climàtica precisa d’una veritable Conselleria de Medi (...)

A més a més, s'ha continuat apostant per un model de creixement sense límits, on els màxims exponents han sigut els projectes de grans centres (...)