Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Blogs > Méteo Sagunt-Corinto > Resum meteorològic de gener de 2015

Agència Estatal de Meteorologia

Resum meteorològic de gener de 2015

Mes càlid i sec a la Comunitat Valenciana

dimarts 10 de febrer de 2015, per  AE-Agró

José Ángel Núñez Mora, cap de climatologia de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a València, ens aporta el resum meteorològic del mes de gener de l’any 2015 a la Comunitat Valenciana.

Gener de 2015 ha sigut un mes càlid i sec a la Comunitat Valenciana. Realment el mes ha tingut dues parts clarament diferenciades. Els temporals de vent i el fred dels últims dies poden fer oblidar que en la primera quinzena del mes va predominar l’estabilitat, els cels poc ennuvolats i les temperatures altes durant el dia. Esta primera quinzena ha sigut la que finalment ha marcat el caràcter càlid del mes (0.6ºC més alta que la mitjana climàtica normal 1981-2010), a pesar que entre el 18 i el 27 les temperatures van ser relativament fredes.

El dia 30, un fort temporal de vent de ponent, que es va prolongar fins al dia 1 de febrer, va deixar ratxes molt fortes, superiors a 90 km/h en moltes localitats. Es van superar els 100 km/h a Vilafranca, Fredes, Aeroport de Castelló i Pego.

La precipitació acumulada va ser un 55% inferior al valor climatològic normal. El màxim acumulat en el mes de gener s’ha registrat en localitats de muntanya del nord d’Alacant (Fontilles 89.0 l/m2, Orba 78.5 l/m2), i el mínim en localitats del litoral de Castelló i en la comarca valenciana del Camp de Morvedre, on l’acumulat mensual és inferior a 5 l/m2.

Pots trobar tota la informació meteorològica del mes de gener ampliada en el document adjunt d’este article. La predicció i els avisos de l’oratge, detallats i actualitzats, els pots seguir a diari en la web de l’AEMET i també per Twitter, en el canal de notícies Comunitat Valenciana que l’AEMET té en esta xarxa social.

Salutacions.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Gener 2015: De les minves al vendaval

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles