Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Blogs > Méteo Sagunt-Corinto > Resum meteorològic d’agost de 2015

Agència Estatal de Meteorologia

Resum meteorològic d’agost de 2015

Mes càlid i humit a la Comunitat Valenciana

dilluns 7 de setembre de 2015, per  AE-Agró

José Ángel Núñez Mora, cap de climatologia de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a València, ens aporta el resum meteorològic del mes d’agost de l’any 2015 a la Comunitat Valenciana.

Agost a la Comunitat Valenciana ha sigut un mes lleugerament més càlid d’allò normal, i humit. Enfront de la persistència de la calor de juliol, agost ha sigut molt més variable, amb pujades i baixades de temperatura oscil·lant al voltant dels valors normals, que finalment han deixat una temperatura mitjana 0.4ºC més alta que la mitjana normal.

La precipitació ha sigut un 45% superior a allò normal, però com sol ser freqüent, sobretot a l’estiu, amb molta irregularitat en la distribució: Quasi sense pluja en el sud d’Alacant i més de 200 l/m2 Tavernes de la Valldigna (per la pluja torrencial del dia 19) i més de 100 l/m2 en localitats del Racó d’Ademuz i interior dels Serrans (per les tempestats dels dies 21 i 22).

Cal recordar que va ser extremadament càlid, el més càlid de la sèrie, i molt humit, el més humit des de 1999, encara que en el litoral nord de Castelló, des de Torreblanca a Vinaròs, a causa de les tempestats dels dos últims dies del mes, juliol de 2015 és el més plujós des que hi ha dades (1920 per al cas de Benicarló) i en l’observatori provincial, amb dades des de 1911, no plovia tant al juliol des de l’any 1932.

Pots trobar tota la informació meteorològica del mes d’agost i també del de juliol ampliada en els documents adjunts d’este article. La predicció i els avisos de l’oratge, detallats i actualitzats, els pots seguir a diari en la web de l’AEMET i també per Twitter, en el canal de notícies Comunitat Valenciana que l’AEMET té en esta xarxa social.

Salutacions.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Agost 2015: Estiu rècord

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles