Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Marina > El pla de recuperació de l’àguila pescadora arrancarà aquest estiu a (...)

La Marina Plaça

El pla de recuperació de l’àguila pescadora arrancarà aquest estiu a la Muntanyeta Verda de la Marjal de Pego

Els responsables del projecte es decanten per assegurar l’èxit en un primer pas i estendre’l l’any que ve al cap de Sant Antoni del Montgó

dimecres 24 d’abril de 2019, per  AE-Agró

El retorn de l’àguila pescadora als cels de la Marina Alta està un poc més a prop i, finalment, serà al parc natural de la Marjal de Pego-Oliva on aterre en primer lloc el projecte. Allà, a l’entorn de la Muntanyeta Verda, serà on s’instal·len les primeres torretes del pla per a la recuperació d’aquesta espècie protegida que va desaparèixer de la comarca fa més de 40 anys. Va ser en la dècada dels 80 quan, en els penya-segats del cap de Sant Antoni, en l’actual parc natural del Montgó, va deixar de niar.

Sergi García, divendres, 19 abril, 2019.

Ara sí, arranca el projecte que s’ha anat gestant en els darrers anys promogut per Joan Sala (Acció Ecologista Agró i actualment president de la Junta Rectora del Montgó), que va convèncer de la bonança de la iniciativa a la Generalitat, els ajuntaments de Dénia, Xàbia, Pego i Oliva, i va involucrar als que han demostrat ja que la recuperació de l’àguila pescadora no només és possible, sinó que resulta reeixida: d’una banda, a l’equip que dirigeix ​​l’investigador Miquel Ferrer, del CSIC al parc nacional de Doñana, artífex de que, per primera vegada en tota la península ibèrica, l’àguila pescadora haja tornat a nidificar a Andaliucía; i, de l’altra, la Fundació Migres, especialitzada en l’estudi de les migracions d’aus a l’Estret de Gibraltar i la seua relació amb el canvi climàtic.

El projecte contemplava la reintroducció de l’àguila pescadora a la Marina Alta, amb l’aportació de pollastres i la instal·lació de torretes al parc natural del Montgó i la Marjal de Pego-Oliva. En els últims mesos, però, hi ha hagut un canvi de plans. La Direcció General del Medi Natural ha tramitat ja per via oficial la sol·licitud de pollastres a les comunitats d’Andalusia i les Illes Balears.

No obstant això, els responsables del projecte s’han decantat finalment per concentrar el projecte en un punt en aquest primer any, per garantir unes majors possibilitats d’èxit. I entre quatre llocs concrets estudiats pels experts, finalment serà en la Marjal on es pose en marxa en aquesta primera etapa, a la zona de la Muntanyeta Verda.

Serà amb quatre pollastres (dos procedents d’Andalusia i dos de Balears), entre finals de maig i principis de juny, segons els detalls que va oferir el director dels parcs naturals del Montgó i la Marjal, Joseba Rodríguez, en la recent Junta Rectora del Montgó celebrada el passat dia 5.

D’aquesta manera, ja l’any 2020, si tot ix com s’espera, l’experiència es traslladarà també al cap de Sant Antoni del Montgó.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La notícia en La Marina Plaça

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles