Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > El Xúquer, un riu de plàstic

Muntanyeta dels Sants

El Xúquer, un riu de plàstic

Quan tindrem la capacitat d’aturar esta barbàrie mediambiental?

dimarts 30 d’abril de 2019, per  AE-Agró

El passat diumenge 14 d’abril el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró va protagonitzar una nova jornada de neteja al Riu Xúquer. Com en altres ocasions, este voluntariat mediambiental es va desenvolupar a l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València), on vam tornar a realitzar el nostre particular duatló de piragua més pesca de residus. Una vegada més, vam pescar i retirar tot tipus de fem, especialment residus plàstics. Des de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró demanem respecte per la natura a la ciutadania i mesures urgents a les administracions per a aturar esta barbàrie mediambiental.

Botelles de plàstic i de vidre, envasos fitosanitaris, caixetes de caramels, una maquineta d’afaitar d’un sol ús, joguines, material aïllant, llaunes i safates. Estos són només alguns dels residus, la majoria d’ells d’origen plàstic, que el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró va retirar el passat diumenge 14 d’abril al Riu Xúquer.

Amb la col·laboració del Club-Escola de Piragüisme de Sueca, eixe dia vam tornar a celebrar el nostre particular duatló de piragua més pesca de residus. Concretament, a l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València), on ens vam va reunir una desena de voluntaris que vam constatar com, al final, tot tipus de fem va a parar als rius, afectant la flora, la fauna i la qualitat de l’aigua.

Des del col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró demanem respecte per la natura a la ciutadania i mesures concretes i urgents a les administracions, tant locals com autonòmiques i estatals, per a aturar esta barbàrie mediambiental. Perquè no és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta.

Catàleg pioner sobre associacions que treballen per la salut

El passat dilluns 8 d’abril l’Ajuntament de Sueca va presentar un pioner catàleg amb les associacions locals que treballem per a millorar la salut del municipi. La Muntanyeta dels Sants és un dels col·lectius que forma part d’este catàleg, en el qual hem entrat per la nostra tasca de promoció de l’ús de la bicicleta, d’apropament a la natura, de conscienciació sobre la problemàtica dels residus i de lluita contra la contaminació atmosfèrica.

Este catàleg naix després de l’èxit de participació de “Saludem-nos!”, una jornada celebrada el passat setembre en el marc de la Setmana de la Salut. Esta trobada d’entitats es va plantejar com un espai per a promocionar la salut en l’àmbit local i enfortir les relacions entre els diferents agents implicats, amb l’objectiu de generar aliances entre iguals i consolidar una xarxa que permeta assolir els reptes que suposa treballar junts per a guanyar salut.

Finalment, destacar també que des de la Muntanyeta dels Sants hem demanat a l’Ajuntament de Sueca l’elaboració d’un inventari d’arbres locals per a protegir el nostre patrimoni arbori. A més a més, volem compartir amb totes i tots una gran notícia: els refugis per a rates penades que vam instal·lar al poble en 2016 amb La Granja de Bitxos ja comencen a estar ocupats!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Fora la pedrera de la Serra de Corbera!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles