Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Energia > Tanquem Cofrents > Marxem a Cofrents per a demanar el tancament de la nuclear valenciana

Tanquem Cofrents

Marxem a Cofrents per a demanar el tancament de la nuclear valenciana

Exigim que la central deixe de funcionar en 2021 com a data límit

dilluns 6 de maig de 2019, per  AE-Agró

La plataforma Tanquem Cofrents, en la qual participa Acció Ecologista-Agró, va convocar este diumenge, 5 de maig, la marxa anual a la central nuclear de Cofrents (La Vall d’Aiora-Cofrents, València). Enguany es van celebrar dues marxes que van confluir a les portes de la central: Una a peu des de Jalance, en la qual van participar un centenar de persones, i una altra amb bici des de Requena, que van completar una desena de ciclistes. Amb esta acció, des de la plataforma hem volgut reivindicar el tancament de Cofrents com a molt tard en 2021, quan caduca l’actual permís de funcionament.

En la marxa a peu a Cofrents (La Vall d’Aiora-Cofrents, València), a més a més de diverses pancartes amb lemes antinuclears i a favor de les energies renovables, els manifestants van portar una gran cinta de tela roja de 40 metres de llarg. Amb ella es va nugar l’accés a la nuclear com a símbol de la clausura immediata de la central que reclama la plataforma Tanquem Cofrents, entitat que agrupa als principals grups ecologistes del País Valencià i a diferents entitats sindicals, socials i polítiques.

Amb esta tela també es volia representar la línia roja que marca la societat a la prolongació irresponsable de l’activitat de Cofrents (fins a 2035) i altres reactors. Esta prolongació, pactada d’esquena a la ciutadania per les empreses nuclears i el Govern central, va contra la voluntat majoritària i contradiu el programa electoral del PSOE. Implica que les centrals nuclears espanyoles arriben als 47 anys d’antiguitat de mitjana, una edat que molt poques centrals han aconseguit en el món. I sempre que ho han aconseguit ha sigut amb multitud d’avaries i problemes.

En el manifest que es va llegir al final de la marxa, la plataforma va exigir el tancament immediat de Cofrents i es va criticar a Iberdrola, empresa titular de la central, i al Govern central per posar els obscens beneficis econòmics d’esta empresa per damunt de la salut i la seguretat de la ciutadania. També es va reivindicar el dret a viure tranquils i sense la preocupació de patir un Txernòbil o un Fukushima a casa nostra. A més a més, es va denunciar la injustícia que suposa deixar els residus radioactius als nostres descendents com a herència enverinada.

Finalment, la marxa de la plataforma Tanquem Cofrents va concloure amb una crida a la mobilització de la ciutadania i de les organitzacions polítiques i socials per a aconseguir la fi de l’energia nuclear i la transició accelerada a un sistema energètic descentralitzat, democràtic i basat en les energies renovables.

La plataforma Tanquem Cofrents està formada per Acció Ecologista-Agró Ecologistas en Acción, Greenpeace, Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Salvemos Mijares, Marfull, Xúquer Viu, La Ribera en Bici, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana, CGT, PAH-València, Associació de Damnificats per l’Incendi de l’Alcalatén (ADIA) i el Moviment Ibèric Antinuclear (MIA).

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Tanquem Cofrents penja dos pancartes en l’Àgora exigint el tancament de la nuclear

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles