Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Marfull > Pengem una pancarta amb el lema “NO a la ZAL” en el Parc (...)

Marfull

Pengem una pancarta amb el lema “NO a la ZAL” en el Parc Gulliver

Acció emmarcada en la campanya “València no està en venda”

dijous 9 de maig de 2019, per  AE-Agró

Este dijous, 9 de maig, el col·lectiu de Marfull-Acció Ecologista Agró ha penjat al Parc Gulliver, situat en l’antic llit del Riu Túria, una pancarta gegant amb el lema "NO a la ZAL". Esta acció s’ha realitzat per a donar suport a la manifestació d’este dissabte, 11 de maig, convocada en el marc de la campanya “València no està en venda”. Esta campanya, en la qual participa AE-Agró, reivindica l’oposició social a la ZAL, anul·lada per la justícia en diverses ocasions ja, i a altres projectes que convertixen el territori i l’habitatge a la ciutat de València en elements de mercaderia en lloc de béns comuns.

El Parc Gulliver, lloc triat per a protestar contra la instal·lació de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València a l’antiga Horta de La Punta, servix com a al·legoria per a reivindicar la lluita de la societat civil contra els gegants de l’especulació urbanística i cridar a la manifestació de la campanya “València no està en venda” que tindrà lloc este dissabte, 11 de maig, a les 18:00 hores en el Parterre. En l’actual context de Canvi Climàtic, esta acció convida a la reflexió al situar-se en un parc envoltat de xiquetes i xiquets, hereus del model de ciutat que estem construint en l’actualitat.

Amb esta acció, realitzada amb la col·laboració dels companys de Per l’Horta, el col·lectiu de Marfull-Acció Ecologista Agró també ha volgut recordar que la plataforma “Horta és Futur, No a la ZAL”, en la qual també participa la nostra organització, tornarà a portar este projecte als tribunals. I ho anem a fer gràcies a una estratègia de micromecenatge que ha obtingut més de 14.000 euros per a reclamar la paralització del Pla Especial de la ZAL amb la intenció de recuperar l’Horta de La Punta, una zona estratègica per a València com a connector entre els parcs naturals del Riu Túria i de l’Albufera a través de la ciutat.

Tant la destrucció del territori, que implica la ZAL i altres projectes urbanístics, com les lluites en defensa de l’habitatge són dues cares de la mateixa moneda: el tractament del territori i de l’habitatge com una mercaderia i no com un bé comú. Per això, ha nascut la campanya unitària “València no està en venda”, integrada per més de 130 col·lectius del Cap i Casal i que té com a objectiu lluitar contra la gentrificació dels barris i l’especulació de l’habitatge, així com detindre projectes urbanístics com la ZAL, l’ampliació de la V-21 o el PAI de Benimaclet que pretenen destruir més territori.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Espectacular acció contra la ZAL

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles