Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Acta reunió abril 2019

Comissió Permanent

Acta reunió abril 2019

dimecres 15 de maig de 2019, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el dimecres 3 d’abril de 2019, amb la presència de Jorge Mateos (Camp de Morvedre) com a president, Manolo Vila (Camp de Morvedre) com a tresorer, Iban Roure (Camp de Morvedre) com a secretari i Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua), Patricia Callaghan (Comissió de Territori), Marian Sintes (València en Bici) i Víctor Soler (Comissió Forestal) com a vocals. S’aprova l’acta de la reunió de març i es tracten els següents temes:

Eleccions autonòmiques: Carta als partits polítics

El nostre company Salvador Martínez “Voro”, membre de la Comissió Jurídica d’Acció Ecologista-Agró, ha presentat un model de carta per a presentar als partits polítics amb representació a Les Corts Valencianes. La carta expressa el posicionament de la nostra entitat respecte als principals temes relacionats amb el medi ambient. Jorge Mateos, president d’AE-Agró, comenta que voldria introduir unes precisions respecte als temes de tractament de residus i incineració. S’aprova que s’envie la carta als partits quan hagen quedat clars els punts esmentats.

Proposta d’ACIMCOVA, Associació de Ciclisme de Muntanya de la Comunitat Valenciana

ACIMCOVA, l’Associació de Ciclisme de Muntanya de la Comunitat Valenciana, ha contactat amb AE-Agró per a establir una sèrie d’itineraris amb bicicleta de muntanya pel Parc Natural de la Serra Calderona. La normativa del parc natural especifica que les bicicletes de muntanya només podran circular per pistes forestals de més de 3 metres d’amplària. Per tant, s’aprova que ens presenten propostes d’itineraris, els quals podrien comptar amb el nostre suport, si seguixen la normativa del parc natural i no produïxen erosió ni conflicte amb altres activitats respectuoses amb el medi ambient. Per exemple, el senderisme.

Petició d’aportació econòmica per a un documental sobre el Riu Xúquer

Bressol Produccions, productora amb la qual ja hem col·laborat a la comarca de La Ribera, ens demana una aportació econòmica per a un documental sobre la conca del Riu Xúquer. En reunions anteriors, la Comissió Permanent d’AE-Agró ja havia acordat que pogueren incloure el nostre logo en este documental. Però, respecte a l’aportació econòmica, s’inicia un debat sobre quins projectes poden comptar amb el nostre suport econòmic i quins no.

En este sentit, la Permanent indica que este suport ha d’estar sempre dins dels fons pressupostats per a les campanyes als pressupostos. S’acorda que tindran preferència les campanyes que coincidisquen amb temàtiques desenvolupades per les nostres comissions. Com l’esmentada producció tindria un caràcter divulgatiu, els recomanem que demanen subvencions per a tal finalitat.

Restauració de mines a Real

Un col·lectiu que està restaurant mines amb criteris ecològics al municipi de Real (La Ribera Alta, València) ens demana utilitzar el nostre logo. Després que la companya Eva Tudela ens explique la modalitat de restauració que s’utilitzarà, s’aprova permetre l’ús del logo al projecte.

Al·legacions al Pla Especial Cabanyal-Canyamelar (PECC)

S’informa que s’han destinat 200 euros per a pagar a un grup d’advocats per a redactar al·legacions al Pla Especial Cabanyal-Canyamelar (PECC). Jorge Mateos opina que seria millor dedicar els diners a futurs contenciosos, atés que sempre hem redactat nosaltres les al·legacions a diversos projectes. Des de la Comissió de Territori se’ns explica que en este cas no s’ha tingut temps de redactar-les per sobrecàrrega de treball i que s’ha optat per esta solució com a mesura excepcional.

Campanya “Horta és Futur, No a la ZAL”

Els contenciosos derivats de la defensa de La Punta enfront de la Zona d’Activitat Logística (ZAL) del Port de València de la campanya “Horta és Futur, No a la ZAL”, en la qual participem, suposen unes despeses d’uns 13.000 euros, dels quals una part hauríem de contribuir a sufragar. En un principi s’havia pensat en una aportació de 500 euros i el col·lectiu comarcal d’AE-Agró Horta Nord s’havia oferit a sufragar-la i fins i tot arribar als 1.000 euros d’aportació.

Tanmateix, la campanya popular de micromecenatge ha recavat ja uns 10.000 euros. Per tant, s’aprova que s’intente rebaixar la nostra aportació a uns 200 euros, en cas que continue creixent l’aportació popular, i que en cap cas se supere la xifra de 500 euros, atés que portem diferents campanyes que podrien necessitar fons per a contenciosos o per a sufragar diferents despeses.

Petició targeta de dèbit

El nostre company Juan Ruiz, membre de la comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró, ens demana poder disposar d’una targeta de dèbit, atés que funcionar amb xecs li resulta complicat per la gran quantitat de xicotetes compres que s’efectuen a l’esmentada comissió. Es debat sobre si això podria crear un precedent i acabar comptant amb moltes targetes difícilment controlables.

Manolo Vila, tresorer de l’associació, no té clar que una targeta solucione els problemes pràctics de pagament de xicotetes quantitats. Mercé Domènech, secretària tècnica, comenta que seria interessant obrir comptes amb proveïdors fixos i fer comptes a finals de mes. Diferents intervencions apunten al fet que Juan Ruiz és una persona que porta treballant ininterrompudament al camp de l’educació ambiental al si de la nostra associació i que la seua petició pareix raonable.

Encara que es demanava una targeta de dèbit amb un límit de 500 euros diaris, es troba més realista fixar un límit mensual de 1.000 euros. Com pot ser que els límits estiguen fixats per l’entitat bancària, este límit hauria de ser autocontrolat. Per tant, s’aprova que la Comissió d’Educació Ambiental puga disposar d’una targeta de dèbit amb una despesa mensual màxima de 1000 euros, intentant concentrar els proveïdors.

Contractació temporal de nova assessoria

Les tasques d’assessoria fiscal i comptable que realitzava la nostra companya Mar Riera es veuran interrompudes per la seua pròxima baixa maternal. Com a alternativa, Manolo Vila proposa l’empresa saguntina Ecoas, la qual ens ha presentat una proposta amb unes despeses de 250 euros mensuals. Com es considera un pressupost molt raonable s’acorda contractar els pròxims mesos amb esta empresa.

*Esta acta va ser aprovada per la Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 15 de maig de 2019, amb la presència de Jorge Mateos (Camp de Morvedre) com a president, Manolo Vila (Camp de Morvedre) com a tresorer, Iban Roure (Camp de Morvedre) com a secretari i Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua), Patricia Callaghan (Comissió de Territori), Marian Sintes (València en Bici) i Víctor Soler (Comissió Forestal) com a vocals.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acta reunió febrer 2019

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles