Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Carta oberta a la societat civil valenciana en suport a l’acció (...)

Pam a pam

Carta oberta a la societat civil valenciana en suport a l’acció climàtica de #FridaysForFuture

AE-Agró se suma a la Vaga Global pel Clima del divendres 24 de maig

dilluns 20 de maig de 2019, per  AE-Agró

Amb motiu de l’emergència climàtica que patim, este divendres, 24 de maig, #FridaysForFuture convoca una jornada de Vaga Global pel Clima, just dos dies abans de les eleccions europees, data clau per a la lluita contra el Canvi Climàtic. Des d’Acció Ecologista-Agró volem mostrar el nostre suport a esta iniciativa i convidar a tots els nostres socis i simpatitzants a participar en la manifestació de #FridaysForFutureValència que se celebrarà al Cap i Casal a les 18:00 hores. A continuació compartim amb totes i tots vosaltres la “Carta oberta a la societat civil valenciana en suport a l’acció climàtica de #FridaysForFuture”.

Ja fa deu mesos des que Greta Thunberg va començar a fer vaga i a manifestar-se amb el lema “vaga escolar pel clima” i sota el nom de #FridaysForFuture, per a reclamar major acció política per part dels Governs i representants polítics per a fer front al Canvi Climàtic, i huit des que els joves de tot el món van començar a donar-li suport. Ací, a la ciutat de València, #FridaysForFuture va començar l’1 de març i, des d’aquell moment, la Plaça de la Mare de Déu ha vist a milers de joves i estudiants concentrar-se reclamant acció i justícia climàtica JA!!!

Per primera vegada, Europa i el món sencer està sent testimoni d’un moviment estudiantil sense precedents, amb una periodicitat i un èxit inimaginables. Els i les estudiants hem decidit posar-nos en peus perquè tenim por. Temem que persones poderoses hagen començat a vendre el nostre futur i ens sentim traïts per la reiterada inacció, passivitat i falta de projecte a llarg termini per a frenar de forma radical l’augment de temperatura del Planeta.

La nostra generació creix mentre està tenint lloc el que els científics consideren com la sisena extinció massiva de biodiversitat. La major autoritat científica, els científics de l’ONU i els experts climàtics de l’IPCC, ens advertixen que estem a 11 anys que els efectes del Canvi Climàtic siguen irreversibles, si no canvia res. Ens trobem per tant davant una crisi climàtica i ecològica sense precedents, davant la qual és necessari que es declare l’Estat d’Emergència Climàtica i que no siga simbòlic, sinó que esta declaració ha de comportar la realització de les mesures necessàries per a mitigar i adaptar-nos als efectes derivats del calfament climàtic.

Volem insistir, i ho continuarem fent, en què unes 200 espècies s’extingixen al dia. A més a més, si el nivell de la mar augmenta un centímetre més, 10 milions de persones hauran d’abandonar les seues llars. La regió mediterrània serà una de les zones més afectades per la desertificació i la sequera. La pol·lució de l’aire causa entre 6 i 7 milions de morts prematures a l’any. I si en 2030 no s’han reduït el 50% de les emissions mundials de CO2, començaran a produir-se reaccions que es retroalimentaran i agreujaran la crisi climàtica. Això no ho diu #FridaysForFuture, sinó els estudis científics que fa dècades que avisen.

No obstant això, no tot han sigut males notícies. Esta crisi ens ha unit. Som la generació europea que va nàixer immersa en la crisi climàtica i ecològica i el futur de la qual depén que la Unió Europea (UE) reconega la seua responsabilitat en la protecció del nostre futur. Se’ns ha promés en moltes ocasions que revertiran esta situació i que estan preocupats pel calfament global, però la realitat és ben diferent. Ara que s’acosta el 26 maig, dia en què tindrà lloc les eleccions europees i municipals, volem recordar a tots els votants i, especialment, als futurs polítics i responsables de Govern que és necessari que actuen en conseqüència i com més prompte millor.

Actualment, Europa està molt allunyada de les mesures i dels objectius vinculants per a aconseguir ser neutral en emissions de carboni l’any 2050, la qual cosa, com ens diu la ciència, és l’única forma d’avançar per a limitar el calfament global a 1,5 °C per damunt dels nivells preindustrials. La UE és el tercer major emissor de gasos d’efecte hivernacle. La regió té una enorme responsabilitat, no solament pel nostre futur, sinó per a les vides de milers de milions de persones a tot el món.

En #FridaysForFuture no estem disposades a resignar-nos. El passat 15 de març vam eixir als carrers. Vam ser més d’1 milió i mig de joves en 2.083 ciutats de 125 països de tot el món. A València vam ser més de 2.000!!! I en conjunt amb la resta de l’Estat van superar els 50.000.

Ara, volem eixir de nou als carrers amb molta força el divendres 24 de maig, perquè la justícia climàtica no pot esperar més!!! Així, des de #FridaysForFutureValència ens sumem a la Segona Vaga Internacional pel Clima perquè a partir del 26 de maig els representants polítics i responsables de Govern duguen a terme les accions necessàries perquè, de forma definitiva, es produïsquen els canvis que aconseguisquen encaminar-nos cap a la transició ecològica justa i necessària per a acabar amb l’Emergència Climàtica.

Eixim als carrers per nosaltres, però també per vosaltres, per tu, per les persones que no poden fer-ho, per totes les espècies i ecosistemes que són fonamentals per a la vida. Per la nostra casa comuna, el Planeta Terra. Si voleu adherir-vos a la manifestació, per favor signeu el formulari. Ho podeu fer tant a títol individual com a títol associatiu. Tan sols és necessari que poseu el vostre nom i cognoms (o nom de l’associació). Les dades recollides seran exclusivament destinades per a mostrar el suport rebut per part de la societat civil valenciana.

Us demanem que ens ajudeu amb la difusió d’este manifest i també de la nostra iniciativa, podeu usar les següents etiquetes: #FridaysForFuture, #FridaysForFutureValència, #24MxClima, #24MxClimaValència, #24MClimático. Ens encantaria que poguéreu gravar un xicotet vídeo i/o fer-vos alguna foto convidant a tothom a unir-se a la mobilització del 24 de maig. Ens veiem molt prompte als carrers!!!

#FridaysForFutureValència.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : L’Avantprojecte de Llei d’Espais Naturals ignora el Canvi Climàtic

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles