Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Fundación Biodiversidad > Custòdia del Territori en llocs estratègics de la Marjal d’Almenara > Arranquen les obres de la nova infraestructura hidràulica de la Gola de (...)

Custòdia del Territori

Arranquen les obres de la nova infraestructura hidràulica de la Gola de Quartell

Amb esta actuació es podrà gestionar correctament els nivells d’aigua en la marjal

dimarts 28 de maig de 2019, per  AE-Agró

El passat divendres, 24 de maig, Fran Quesada, secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana, va visitar la Marjal d’Almenara per a anunciar l’inici de les obres de la nova infraestructura hidràulica de la Gola de Quartell. El projecte compta amb un pressupost d’aproximadament 360.000 euros i permetrà gestionar correctament els nivells d’aigua a la Marjal d’Almardà, la zona sud de la Marjal d’Almenara. Des d’Acció Ecologista-Agró, com a entitat que reivindica des de fa anys esta infraestructura hidràulica, volem mostrar la nostra satisfacció per l’imminent inici de les obres.

Finalment el projecte no contempla la instal·lació d’una nova turbina a la Gola de Quartell. En el seu lloc, l’administració valenciana aprofitarà la sobredimensionada estació de bombeig d’aigües pluvials urbanes d’Almardà, ubicada al costat del canal de desaigüe de la gola, per a gestionar els nivells de la zona sud de la Marjal d’Almenara. I, com va explicar Fran Quesada, amb un objectiu ben clar: la correcta conservació dels hàbitats i la biodiversitat d’este aiguamoll Ramsar.

Segons va indicar el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, les obres per a poder adaptar les tres bombes de l’estació de bombeig (amb capacitat per a desaiguar un total de 4,5 m3/s) al seu nou objectiu mediambiental duraran set mesos. I, entre altres actuacions, impliquen instal·lar dues noves comportes en el canal i pujar el nivell del llit de la Gola de Quartell. El pressupost global d’este projecte és d’aproximadament 360.000 euros, que finançarà el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

A més a més de permetre la correcta conservació dels hàbitats i la biodiversitat de la Marjal d’Almardà-Almenara, esta nova infraestructura hidràulica també beneficiarà als agricultors, veïns, caçadors, ramaders i empresaris de la zona, que periòdicament patien problemes d’inundacions quan es taponava la Gola de Quartell. Concretament, des de fa dues dècades, quan es va eliminar la turbina que històricament havia regulat els nivells en la zona sud d’este aiguamoll.

Fran Quesada va realitzar l’anunci de l’imminent inici de les obres en un acte que va comptar amb la participació de Quico Fernández, alcalde de Sagunt (Camp de Morvedre, València), i dels col·lectius d’usuaris de la marjal que des de fa anys exigim una solució per a la Gola de Quartell. Des d’Acció Ecologista-Agró, com a entitat que ha liderat esta històrica reivindicació, volem mostrar la nostra satisfacció per esta nova i treballada victòria per a la nostra estimada Marjal d’Almenara.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró i FUNDEM, units per la Marjal d’Almenara

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles