Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Activitats > Col·laborem amb AEMS-Ríos con Vida en el Dia Mundial de la Migració dels (...)

Camp de Morvedre

Col·laborem amb AEMS-Ríos con Vida en el Dia Mundial de la Migració dels Peixos

També participen en FaurArt Festival de Teatre i Arts de Carrer

dimecres 29 de maig de 2019, per  AE-Agró

El passat dissabte, 25 de maig, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre va col·laborar en la celebració del Dia Mundial de la Migració dels Peixos, esdeveniment organitzat al Riu Palància pels companys d’AEMS-Ríos con Vida amb el suport del Centre Ibèric de Restauració Fluvial (CIREF). A més a més, el col·lectiu comarcal d’AE-Agró Camp de Morvedre també ha participat este mes de maig en FaurArt, el festival de teatre i arts de carrer de Faura, on vam instal·lar l’11 i el 12 de maig l’exposició fotogràfica “De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit Ja!”.

Explicar sobre el terreny els aspectes positius dels nostres rius, però també els seus problemes relacionats amb la migració dels peixos. Este era l’objectiu de la jornada de camp pel Riu Palància organitzada per AEMS-Ríos con Vida amb motiu del Dia Mundial de la Migració dels Peixos. Esta cita va ser el passat dissabte, 25 de maig, i va consistir a visitar diferents punts del riu, tant a la comarca valenciana del Camp de Morvedre com a la castellonenca de L’Alt Palància.

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre va col·laborar amb esta activitat guiant una de les visites de la jornada. Concretament la primera, que va ser a la desembocadura del Palància, ubicada entre els termes municipals de Sagunt i Canet d’en Berenguer. Entre altres assumptes vam parlar de la manca d’un cabal ecològic mínim, motiu pel qual malauradament el riu arriba sec al seu tram final, fet que impedix que peixos com l’anguila (Anguilla anguilla) puguen entrar o eixir de la mar durant la seua migració.

A més a més de la desembocadura, durant la celebració del Dia Mundial de la Migració dels Peixos també es va realitzar una visita al Palància al seu pas per Soneja, per a veure in situ i explicar què és una escala o pas de peixos. Esta jornada, que també comptava amb el suport del Centre Ibèric de Restauració Fluvial (CIREF) i en la qual va participar un nombrós grup d’estudiants, va finalitzar a la conca alta del riu. Concretament al terme municipal de Begís, molt a prop del naixement del Palància.

Instal·lem a FaurArt l’exposició “De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit Ja!”

El cap de setmana de l’11 i el 12 de maig es va celebrar la VI edició de FaurArt Festival de Teatre i Arts de Carrer. Este esdeveniment cultural va comptar amb la participació del col·lectiu comarcal d’AE-Agró Camp de Morvedre, que va instal·lar a la Plaça de l’Ajuntament de Faura l’exposició fotogràfica “De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit Ja!”.

A més a més d’esta exposició, també vam portar a FaurArt ous i tortugues de florida (Trachemys scripta) capturades als Estanys d’Almenara. El motiu? Doncs, conscienciar a grans i menuts sobre l’impacte que té abandonar en el medi natural individus d’espècies exòtiques invasores com és la Trachemys scripta. Actualment la proliferació d’esta espècie a la Marjal d’Almenara suposa un dels principals problemes per a la conservació de la tortuga d’estany europea (Emys orbicularis), el rèptil més amenaçat d’Europa.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Una espècie exòtica invasora competix amb la posidònia d’Almardà

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles