Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Convivència

València en Bici

Convivència

València està en un moment excel·lent per a la bicicleta, no el fem malbé

dimarts 11 de juny de 2019, per  AE-Agró

L’ús de la bici i dels patinets està creixent a València. De forma paral·lela, també estan creixent les males pràctiques que de manera irresponsable no atenen les normes bàsiques de convivència, que solen coincidir amb les normes de mobilitat. Són comportaments que al col·lectiu de València en Bici-Acció Ecologista Agró ens generen certa vergonya. I, a més a més, són comportaments que perjudiquen la comunitat ciclista en general, ja que ens creen una mala fama que sens dubte no mereixem. Davant d’esta situació, és hora de dir prou. València està en un moment excel·lent per a la bicicleta. No el fem malbé.

Per això, els qui promovem la bici (administracions, empreses i col·lectius de persones usuàries) hem d’eixir de l’armari de la passivitat i fer alguna cosa sobre este tema ja. Si no fem res, és molt possible que en menys de dos anys el problema siga simplement ingovernable. I què podem fer? Doncs, encara que hi ha moltes maneres d’abordar el problema, de moment, podem fer algunes coses molt senzilles amb un objectiu ben clar: afavorir la convivència entre totes i tots els usuaris del carrer.

Per exemple, podem circular d’una manera atenta, conscient i prudent. També podem mantindre sempre una actitud considerada, cordial i amable amb la resta de persones usuàries, indistintament del transport que utilitzen, però especialment amb les persones que caminen. Els vianants, no ho oblidem, són sempre la baula més fràgil de la cadena en la sinistralitat viària.

A més a més hem de tindre en compte que usar els gestos té un retorn positiu important. Este és el cas, per exemple, de cedir el pas, donar les gràcies, assenyalar els girs i fins i tot disculpar-se davant un xicotet error. Com no, altra cosa que podem i hem de fer és respectar sempre les normes i els senyals de trànsit. I, finalment, enlletgir i aïllar amb la nostra actitud positiva les conductes reprotxables, de tal manera que a poc a poc estes queden aïllades. València està en un moment excel·lent per a la bicicleta, no el fem malbé. Impulsem la convivència!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Trobada entre el moviment veïnal i ciclista de València

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles