Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Plana > Campanyes > LIC Marjal d’Almenara

LIC Marjal d’Almenara

Les marjals estan protegides per Llei gràcies al Catàleg de Zones Humides, que, així i tot, deixà de costat grans espais de zones humides, que són presa de les formigoneres i grues.

En aquesta secció, afrontem aquesta problemàtica diària amb la denúncia de les actuacions que atenten contra la marjal, a més de posar en positiu els valors mediambientals d’aquest entorn tan fràgil.

Més enllà, es preten que zones humides protegides es convertisquen en les zones verdes d’urbanitzacions amb alta densitat d’edificabilitat, bordejant la zona natural o verda.

Aquestes construccions afecten greument a la marjal amb canalitzacions de formigó i altres infraestructures per a poder construir en zones d’alta inundabilitat, amb el conseqüent risc. Després els propietaris es queixen de garatjos inundats i altres calamitats "naturals" i tothom hem de pagar les indemnitzacions mitjançant els nostres impostos, mentres que altres ja s’han endut els diners fa molt de temps.

A més, alguns propietaris de les zones protegides que s’han quedat fora de l’especulació urbanística no volen quedar-se sense un trocet del pastel i, en contra de la llei i davant la pasivitat de les administracions i la manca de recursos dels agents medioambientals, aterren la marjal i constreixen ilegalment.

Afrontem aquesta problemàtica diària amb la denúncia de les actuacions que atenten contra la marjal, a més de posar en positiu els valors mediambientals d’aquest entorn tan fràgil.

La Marjal d’Almenara es troba entre les desembocadures del riu Palància, al Sud, i el riu Belcaire, al Nord.

La marjal es compartida, de Sud a Nord, pels següents municipis: Sagunt, Almenara, La Llosa, Xilxes i Moncofa.

A la secció Observació d’Aus a la Marjal d’Almenara fem un seguiment especial de l’avifauna d’aquesta marjal.

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles