Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Plana > Campanyes > LIC Marjal de Nules-Borriana

LIC Marjal de Nules-Borriana

Les marjals estan protegides per Llei gràcies al Catàleg de Zones Humides, que, així i tot, deixà de costat grans espais de zones humides, que són presa de les formigoneres i grues.

Més enllà, es preten que zones humides protegides es convertisquen en les zones verdes d’urbanitzacions amb alta densitat d’edificabilitat, bordejant la zona natural o verda.

Aquestes construccions afecten greument a la marjal amb canalitzacions de formigó i altres infraestructures per a poder construir en zones d’alta inundabilitat, amb el conseqüent risc. Després els propietaris es queixen de garatjos inundats i altres calamitats "naturals" i tothom hem de pagar les indemnitzacions mitjançant els nostres impostos, mentres que altres ja s’han endut els diners fa molt de temps.

A més, alguns propietaris de les zones protegides que s’han quedat fora de l’especulació urbanística no volen quedar-se sense un trocet del pastel i, en contra de la llei i davant la pasivitat de les administracions i la manca de recursos dels agents medioambientals, aterren la marjal i constreixen ilegalment.

En aquesta secció, afrontem aquesta problemàtica diària amb la denúncia de les actuacions que atenten contra la marjal, a més de posar en positiu els valors mediambientals d’aquest entorn tan fràgil.

La Marjal de Nules-Borriana es troba entre les desembocadures del riu Belcaire al Sud, i el riu Millars, al Nord.

La marjal es compartida, de Sud a Nord, pels municipis de Moncofa, Nules i Borriana.

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles