Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental

Educació ambiental

La Viquipèdia defineix l’educació ambiental com "l’educació orientada a ensenyar com els ambients naturals funcionen i en particular com els éssers humans poden gestionar els ecosistemes per a viure de manera sostenible, minimitzant la degradació, la contaminació de l’aire, aigua o sòl, i les amenaces a la supervivència d’altres espècies de plantes i animals".

Per a nosaltres, Acció Ecologista-Agró, l’educació ambiental és un concepte molt ample que entenem de la següent manera:

– Es tracta d’una educació amb continguts transversals, aplicables a qualsevol coneixement o forma de vida.

– Va dirigida i és necessària per a totes les edats, des d’adults a xiquets. No sols la població més jove hauria de ser la destinatària d’aquest principis, també els adults hem d’aprendre i conscienciar-nos.

– Per a garantir processos d’aprenentatge real considerem necessari el contacte amb la natura, la participació directa i l’avaluació dels nostres comportaments diaris.

Així nosaltres intentem desenvolupar els objectius de l’educació ambiental mitjançant visites guiades i reconeixement d’espais naturals; jornades de participació i/o voluntariat; tallers, xerrades o debats; i creant materials de comunicació i sensibilització que ens ajuden a difondre el missatge de respecte per la natura.

Si compartixes amb nosaltres esta manera d’entendre l’educació ambiental i vols desenvolupar qualsevol projecte mediambiental, visitar un espai natural o realitzar qualsevol tipus d’activitat escolar, visita la NOVA PÀGINA WEB de la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró.

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles