Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Territori i Paisatge > L’Ullal de Quartons (2008)

L’Ullal de Quartons (2008)

COMENCEM UNA NOVA AVENTURA: L’ULLAL DE QUARTONS.

Ahi teniu una referència gràfica de les primeres actuacions en l’hortet que comprarem a principis d’any. Desprès d’aclarir quines eren les dues fanecades i demanar els permisos corresponents a l’Ajuntament de La Llosa, començarem la retirada dels tarongers i esbarzers cremats i la neteja del canal perimetral o salvadanys.

El treball de Manel, segurament el veí i professional que mes coneix la marjal on ha viscut i treballat sempre, ha estat impecable. Tot i aixó, hem estat sempre socis d’Acció Ecologista-Agró al seu costat per aclarir i informar al llauradors veïns, caçadors, policia rural, etc. que s’han apropat a vore qué feiem els nou vinguts.

Coincidint amb la festa que prepararem per al dissabte 1 de març s’assabentarem que la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya ens ha donat enguany 9.000 euros per a la restauració del punt d’aigua per amfibis i el refugi de fauna que pensem fer en la zona de Quartons – Calçada – Ermita - Palafanga.

Va ser també el final de la Jornada d’Entitats de Custodia de Territori on reflexionarem durant tot el divendres sobre les expectatives de la nova Llei de Patrimoni Natural i Biodiversitat amb amics i amigues d’Avinença, de la Xarxa Catalana i del Foro que promou la Fundació Biodiversitat.

L’acte del dissabte començà amb el reconeixement a la gent que deixa alguna propietat per a activitats ambientals com Lluis Herranz, gerent de les torberes d’Almardà (que ens cedeix el millor estany de la marjal) i signarem un acord públicament amb Pep Aunes (en el seu hort fan niu actualment moltes de les tortugues de Florida que tenen que retirar els tècnics de la Conselleria).

Desprès iniciarem la campanya de Compra Popular del nou terreny de Quartons i varen ser els socis d’Acció Ecologista-Agró de l’Horta Nord els que se quedaren el bono nº1 per un valor de 1000 euros.

A continuació iniciarem una marxa amb la clàssica pancarta de “Pam a pam...” cap al ullal per la carretera de la mar molt ben protegits per la policia local d’Almenara i La Llosa, que ens donaren tranquil·litat en un tram amb dos corbes molt perilloses o moren atropellades moltes fotjes, ànecs i polles d’aigua tots els dies.

Allí vàrem retirar el filferro i plantarem lliris i altres plantes subministrades pels tècnics de Microreserves de la Conselleria, que tantes voltes ens acompanyen en els dies de reivindicació de les marjals.

Finalment, una cinquantena dinàrem en un restaurant de la Platja de Casablanca en un dia primaveral que vàrem disfrutar amb entusiasme.

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles