Butlletí electrònic d'Acció Ecologista - Agró. NÚM. 1.

ACCIO ECOLOGISTA - AGRO

Febrer de 2010

DESTACAT. Parany.

 

Les Corts aproven una modificació de la Llei de caça que permet, amb limitacions, l'exercici de la pràctica del parany. Un grup d'activistes d'Acció Ecologista - Agró i Marfull manifestaren la seva oposició davant les Corts i una gran concentració de paranyers. Llegir més.

 

Fons de documentació del Medi Ambient

 

Novetats.

Nuevos conquistadoresGREENPEACE ESPAÑA., Los nuevos conquistadores. Multinacionales españolas en América Latina: impactos económicos, sociales y medioambientales. 2009        [CD-ROM]

Aquest informe de Greenpeace analitza el comportament de les grans empreses espanyoles i els impactes socials i mediambientals de les seves activitats quan operen als països del Sud.

 

La situacion del mundo 2009WORLDWATCH INSTITUTE., El mundo ante el calentamiento global. 
La situación del mundo 2009

Barcelona: Icaria, 2009. ISBN: 978-84-9888-074-8.

L’informe anual d’aquest prestigiós institut aborda la necessitat de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i de preparar-se per a l’adaptació al canvi climàtic. A més, aquesta edició en castellà, inclou un apèndix sobre els efectes, la vulnerabilitat i l’adaptabilitat al canvi climàtic a l’estat espanyol.

Flora ibericaCASTROVIEJO, S. [et al.] (eds.)., Flora ibérica: plantas vasculares de la Península Ibérica e Islas Baleares (Vol. XIII:Plantaginaceae-Scrophulariaceae) Madrid: Real Jardín Botánico, 2008.     ISBN: 978-84-00-08747-0.

Obra que facilita la identificació de les plantes vasculars autòctones o naturalitzades de la Península Ibèrica i les Illes Balears. Es descriuen a aquest volum l’ordre de les Plantaginales i l’ordre de les Scrophulariales.

Més informació a www.uv.es/fonsmeda

Commissions

Residus.

La Comissió de residus ha elaborat uns comentaris al Pla Integral de Residus (PIR) del 2009, contestant a una sol·licitud de participació de la Conselleria. Llegir més.

 

Forestal. Acció Ecologista-Agró ha lliurat als diferents grups parlamentaris de les Corts Valencianes i als mitjans de comunicació un dossier en el qual s'analitza la política de repoblacions de l'Administració valenciana. Llegir més

Agró denuncia una tala injustificada de milers de pins al Parc Natural del Penyagolosa. Llegir més.

El Decret sobre treballs davall de les línies d’alta tensió posa en perill els boscos valencians. Llegir més.

Jurídica.

Acció Ecologista-Agró presenta querella contra els responsables municipals i pirotècnics de l'incendi al Parc Natural de la Serra Calderona. Llegir més.

Acció Ecologista – Agró va presentar al·legacions al Projecte de Decret sobre Informació i Participació en Matèria de Medi Ambient. Llegir més.

Consulta les últimes novetats legislatives estatals i autonòmiques a la nostra web. Més Informació.

Energia.

Es constitueix la Coordinadora Tanquem Cofrents, amb la participació d'Acció Ecologista-Agró.Llegir més.

Utilitzar el transport públic ha de ser senzill. Per això, proposem unificar tota la informació del transport públic en una sola web. Llegir més.

donar d'alta o baixa

Et vols donar d'alta o baixa d'aquest butlletí?

segueix aquest enllaç